sobota, 6 kwietnia 2013

Hendifly gotuje...




Kwietniowy numer Glamour należy całkowicie do Heidi Klum, w związku z czym postanowiłam przygotować spaghetti bolognese według jej przepisu. Przy czym dokonałam małych modyfikacji.

Składniki:
  • 400 - 500 g makaronu spaghetti,
  • 400 - 500 g mięsa mielonego (przykładowo z łopatki),
  • średniej wielkości czerwona cebula,
  • ząbek czosnku,
  • 5 - 6  pomidorów,
  • 2 - 3 marchewki,
  • świeża bazylia,
  • oregano,
  • sól,
  • pieprz,
  • oliwa. 









 Wykonanie

Makaron gotujemy według przepisu. Pomidory kroimy na ósemki, marchewkę ścieramy na małych oczkach i wszystko razem dusimy. Pomidory możemy jeszcze dodatkowo obrać. Kiedy pomidory będą miękkie doprawiamy solą, pieprzem i oregano. Cebulę i czosnek siekamy i podsmażamy na patelni, dodajemy mięso i dusimy przez 20 minut. Mięso łączymy z pastą pomidorową i doprawiamy do smaku. Danie nakładamy na talerz i ozdabiamy świeżą bazylią. 






Share:  

8 komentarzy:

  1. dawno nie robiłam spaghetti, ciekawy przepis :)

    OdpowiedzUsuń
  2. fajny przepis:) pozdr i zapraszam do obserwowania i w odwiedziny www.swiat-karinki.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  3. Uwielbiam spagetti, gotować też bardzo lubię :) Wygląda pysznie :)

    OdpowiedzUsuń
  4. mięsa nie jem, a makaron tylko pełnoziarnisty, co nie zmienia faktu, że przy kilku zmianach zrobię podobny obiad, bo już dawno nie jadłam spaghetti! Fajny post, estetyczne zdjęcia! :) buziaki!

    OdpowiedzUsuń

A Ty?! Co o tym myślisz? - napisz :-)