sobota, 22 grudnia 2012

Slow down....slow food


Chciałoby się powiedzieć, tak jak śpiewa Imany.... Slow down, take your time, it will be all right. Nie śpię od ponad godziny, dziś zjeżdżam na święta do domu i chcę zamknąć wszystkie sprawy. Dopiero od dziś zaczną się przygotowania do Świąt, bo oprócz prezentów jestem zupełnie w tyle. Nie ma jeszcze pierogów ani pierników! 

Pamiętacie wpis o Zielonej Sałacie? I pyszne tosty?


Składniki (w zależności od tego ile chcecie kanapek):

  • chleb tostowy,
  • ser żółty,
  • ser pleśniowy,
  • mozzarella,
  • pieczarki,
  • papryka,
  • szynka
  • słonecznik i pestki dyni,
  • keczup,
  • zioła prowansalskie,
  • sól i pieprz.
Wykonanie:

Chleb tostowy posypujemy ziołami prowansalskimi, na to dowolnie układamy składniki - pieczarki, paprykę, szynka. Pieczarki możemy podsmażyć zanim je położymy na kanapki. Kanapki przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.


Tak przygotowane kanapki przykrywamy serem.


Kanapki zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do 180 C przez 15-20 minut.



Takie tosty mogą być idealne na przekąskę pomiędzy przygotowaniami świątecznymi!



Share:  

2 komentarze:

  1. Pychaaaa ; 3
    Robiłam już to w domu ; p
    Polecam

    OdpowiedzUsuń
  2. Pychaaaa ; 3
    Robiłam już to w domu ; p
    Polecam

    OdpowiedzUsuń

A Ty?! Co o tym myślisz? - napisz :-)