środa, 3 października 2012

Faszerowane papryki

 

Okrasa czy Pascal?  Tym razem Okrasa i jego faszerowane papryki :-). Jak podobają się Wam inspiracje Lidla?

Przepis pochodzi ze strony Kuchnia Lidla

Składniki:
  • 4 czerwone papryki,
  • 250 g mielonego mięsa,
  • 100 g ugotowanego ryżu,
  • 125 g sera sałatkowego typu greckiego,
  • 1 łyżka suszonego oregano,
  • 4 ząbki czosnku,
  • 1 cebula,
  • natka pietruszki oraz
  • przyprawy - pieprz i sól do smaku.
Wykonanie:

 Mięso mielone mieszamy w misce wraz z ryżem, serem, ząbkami czosnku, natką pietruszki i drobno pokrojoną cebulą. Farsz przyprawiamy do smaku oregano, pieprzem i solą,

Papryki myjemy, odcinamy z wierzchu i wyciągamy gniazda. Środek papryki delikatnie przyprawiamy pieprzem i oregano. Do tak przygotowanych papryk wkładamy farsz i zakrywamy odciętą górą, Papryki układamy w żaroodpornym naczyniu i polewany oliwą. Następnie wstawiamy je do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy 35-40 minut.

Smacznego!


Share:  

1 komentarz:

  1. Jadłam- i w sumie dobre ale nie lubię papryki, więc jakoś specjalnie nie pokochałam tego dania :)

    OdpowiedzUsuń

A Ty?! Co o tym myślisz? - napisz :-)