niedziela, 6 maja 2012

Francuskie babeczki


Witajcie! Na dobry początek tygodnia...proponuję francuskie babeczki, które przyrządzicie w kilka minut. Poniżej lista składników i sposób wykonania.

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego,
  • 15 - 20 dag pieczarek,
  • 15 dag boczku,
  • 3 - 4 jajka,
  • 1 - 2 cebule,
  • masło,
  • sól i pieprz.

Wykonanie:

Cebulkę kroimy w kostkę i podsmaża na patelni na maśle. Możemy dodać odrobinę cukru, wtedy cebulka szybciej się zeszkli i będzie miękka. 


Pieczarki kroimy w kostkę i dodajemy do cebuli. Całość przyprawiamy i smażymy.



Boczek kroimy na niewielkie kawałki i również podsmażamy. Następnie jajka smażymy na patelni do czasu, aż się zetną. Ciasto francuskie dzielimy na kwadraty i wypełniamy formę do mufinek. Na samo dno babeczek nakładamy pieczarki wraz z cebulką, następnie boczek i na koniec jajko. 



Babeczki zamykamy i pieczemy przez 20 minut w 180 C. 




...i gotowe! Można podawać z keczupem, jeśli ktoś lubi.



Udanego poniedziałku!


Share:  

4 komentarze:

  1. ale apetytu narobiłaś! :) szybki i prosty przepis, rewelacja!

    OdpowiedzUsuń
  2. Mniam;) Wyglądają na prawdę świetnie, ciekawe czy tak samo smakują;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Brakuje mi stylizacji :)

    OdpowiedzUsuń
  4. świetny blog,czekam na więcej! babeczki bardzo apetyczne;D

    OdpowiedzUsuń

A Ty?! Co o tym myślisz? - napisz :-)