piątek, 30 marca 2012

Keks


Cześć! Mam dla Was dobrą wiadomość - dziś jest piątek! Niezmiernie cieszy mnie ten fakt, bo zapowiada mi się miły weekend. Chcę osłodzić Wam ten piątek, stąd ten przepis na keks ;-).

Składniki:
  • 2 i 1/4 mąki,
  • cały proszek do pieczenia,
  • 15 dag margaryny,
  •  1 szklanka cukru,
  • cukier waniliowy,
  • 1 szklanka bakalii,
  • 5 jaj.
Wykonanie:

Margarynę ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym, następnie dodajemy jajka i przesianą przez sitko mąkę z proszkiem do pieczenia. Całość miksujemy na jednolitą masę, na samym końcu wrzucamy bakalie. Ciasto wykładamy na okrągłą blaszkę i pieczemy 45 - 50 minut w temperaturze 175 C.  Prawda, że proste?



Pozdrawiam:*


Share:  

1 komentarz:

A Ty?! Co o tym myślisz? - napisz :-)