niedziela, 17 lipca 2011

Camembert na ciepło


Witajcie Moi Drodzy! Sobota u mnie w domu należy do bardzo pracowitych dni. Najpierw zakupy do południa, a potem cotygodniowe porządki. W tym dniu nie ma czasu myśleć o jedzeniu, bo każdy jest zaabsorbowany swoimi obowiązkami. Dlatego proponuję błyskawiczne danie jakim jest Camembert na ciepło. Potrzeba nam dosłownie 5 minut z zegarkiem w ręku! Jeśli będziecie mieli ochotę możecie przyrządzić je w następną sobotę.

Składniki:
  • ser Camember,
  • żurawina (Łowicz),
  • jajko,
  • bułka tarta
  • olej.
Wykonanie:

Ser pleśniowy obtaczamy w jajku i bułce tartej. Następnie smażymy na patelni. Podajemy na ciepło, ser wtedy się ciągnie. Na wierzch dodajemy odrobinę żurawiny, która przełamuje smak i dzięki niej ser nie jest mdły.

Ja osobiście nie jestem w stanie zjeść całego krążka, ale lubię smak rozpuszczonego sera pleśniowego. Możecie podawać z dowolną sałatką lub frytkami.

Do napisania<3 :*!

Share:  

19 komentarzy:

  1. Ostatnio jadłam po raz pierwszy ten ser. Kupiliśmy z moim chłopakiem w sklepie od razu spanierowany o wystarczyło go podgrzać do tego była żurawina. Był przepyszny. Przedwczoraj jadłam go po raz drugi, bez panierki taki zwyczajny podgrzany i muszę przyznać, że mi nie smakował, zostały nam jeszcze dwa krążki, więc wypróbuję Twoją propozycję! :)

    Pozdrawiam z Krakowa, gdzie pogoda ostatnio płata figle!
    http://www.fashion-life.pl/

    OdpowiedzUsuń
  2. Aż ślinka cieknie, może wypróbuję ten przepis. Co najlepsze? Nie będę musiała długo oczekiwać dania, 5 min i gotowe. Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Zostałaś nominowana:
    http://pure-morning123.blogspot.com/2011/07/one-lovely-blog-award.html

    OdpowiedzUsuń
  4. mmm ale pyszności
    serdecznie zapraszam :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Wygląda świetnie ! :)
    Post będzie dzisisaj .

    OdpowiedzUsuń
  6. Ty to zawsze ochoty mi narobisz :)

    OdpowiedzUsuń
  7. mmm.... smakowicie to wygląda i potrafię to zrobić!! uwielbiam takie przepisy !!! :**

    OdpowiedzUsuń
  8. Wypróbuje ten przepis ! ;) Mniaam .

    OdpowiedzUsuń
  9. Ja też nie jestem nigdy w stanie wsunąć go całego - co dziwne, bo gdy jestem u naszych południowych sąsiadów - zajadam się tym smazonym serem kilami! Zazwyczaj go jem z sosem tatarkim - często go mam w lodówce, bo zawsze kupujemy czeski sos tatarski, ale musze spróbować też z żurawiną - musi być pyszne! I aż mi ślinak cieknie, bo dawno tego nie jadłam!

    H.

    OdpowiedzUsuń
  10. omg, aż mi ślinka poleciała.... deliszys

    OdpowiedzUsuń
  11. Ja uwielbiam sery pleśniowe więc ten przepis jest dla mnie idealny:) Trzeba będzie go wypróbować:)
    Pozdrawiam:)

    OdpowiedzUsuń
  12. Hej zapraszam do komentowania oraz obserwowania mojego bloga :D

    OdpowiedzUsuń
  13. Miłe słowa były jak najbardziej zasłużone! Egzamin mam w najbliższą środę na kierunek zarządzanie kulturą, a przy okazji dzień lub dwa po nim będę mieć oprócz wyników z niego, także wyniki z kwalifikacji na drugi kierunek, na który składałam- filmoznawstwo. Czeka mnie podwójny stres! Twoje kciuki na pewno się przydadzą, bo nauka idzie mi strasznie opornie! Dziękuję! :*

    Pozdrowienia i buziaki! :)

    OdpowiedzUsuń
  14. To odpalaj Lady Gagę i uśmiechnij się do siebie :) Nie ma marudzenia :D

    OdpowiedzUsuń
  15. jejuuu, jak to pysznie wygląda :)
    Na pewno spróbuję :)

    OdpowiedzUsuń
  16. szukam, szukam i nie mogę znaleźć - a chętnie byłabym "obserwowała" i była na bieżąco, bo bardzo tu przytulnie ;-)

    OdpowiedzUsuń
  17. Często zajadam camembert, jest bardzo smaczny, tyle że ja smakuję go z czarną porzeczką :)

    Będę obserwować i zapraszam do mnie :*

    OdpowiedzUsuń

A Ty?! Co o tym myślisz? - napisz :-)